El nostre entorn, Premià de Dalt, al bell mig del Maresme

El poble

Premià de Dalt es troba a la comarca del Maresme, a uns 20 km de distància de Barcelona i a 10 de Mataró. Al nord limita amb Vallromanes, a l’oest amb Vilassar de Dalt, a l’est amb Teià i al sud amb Premià de Mar. Destaca per ser un poble envoltat de bosc de pins i alzines, amb producció de flor i planta sobre turons amb fantàstiques vistes al Mediterrani.

Paisatge

El terme municipal de Premià de Dalt pertany al Parc de la Serralada del Litoral. Envoltat de magnífics espais naturals protegits, podreu trobar indrets per practicar infinitat d’activitats a l’aire lliure i gaudir del nostre patrimoni natural i cultural.

No deixeu de visitar l’Ermita de Sant Mateu, situada al cim del turó de Sant Mateu, a 495 m d’altitud de la Serralada Litoral, situació estratègica que proporciona magnífiques panoràmiques de la costa i de l’interior. Amb accés a través d’una pista de terra que surt de Premià de Dalt passant per la Cadira del Bisbe. Us trobareu amb un edifici romànic d’una sola nau coberta amb volta de canó, l’excursió és molt gratificant i podreu gaudir d’un indret ple d’encant.

Per més informació podeu consultar les recomanacions de la Diputació de Barcelona.

Tradicions

Dansa tradicional catalana que es balla a Premià de Dalt. Obté el seu nom de la sorra que s’aixeca a la plaça amb el moviment de peus durant la celebració.

Cada 1 de Maig es celebra aquest aplec amb devoció a la Mare de Déu de la Cisa. Es celebra l’ofici de la Missa i una fira artesana on es pot gaudir del típic sabre de la Cisa.

Durant la festivitat de Sant Mateu, el diumenge proper al 21 de setembre, celebrem amb goig l’Aplec de Sant Mateu, festa on s’obren les portes de la capella.

©2021.Restaurant Sant Jaume. Fet per Publi-Star

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?